Jeugdsportfonds

 

 

Je kind wil graag sporten. Is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren het lidmaatschap.

Zo kan je kind meedoen!

Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of het sociaal wijkteam.  De lidmaatschap verplichting wordt direct betaald aan de club waar het kind op les gaat.

Hoe werkt het?

Stap 1:
Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen.

Stap 2:
De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.

Stap 3:
De intermediair hoort meestal binnen een week of drie of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.

Stap 4:
Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je kind in laten schrijven bij Sportschool van Laar. Jeugdsportfond betaald het lidmaatschap direct aan Sportschool van Laar. Je ontvangt zelf geen geld.

 

Jeugdfonds betaald de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor sport of cultuur. Ook verplichte clubkleding wordt vergoed!

Je komt hiervoor in aanmerking als je gezinsinkomen €1600 netto (eenoudergezin) of €1800 netto (tweeoudergezin) is en wanneer 4 tot 17 jaar oud bent. 

Voor meer informatie verwijs ik u door naar de website van jeugdfonds sport en cultuur:  

https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/utrecht/