Traditioneel Okinawa Goju Ryu Karate

Karate is een sport waarmee je jezelf leert te verdedigen. Dit is ook vaak het eerste wat men zegt als je aan karate denkt. Maar karate is nog zoveel meer. Karate traint je gehele lichaam, je ontwikkelt kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid.

Veel sporten beperken zich tot co√∂rdinatieve bewegingen van alleen de armen of alleen de benen, karate niet. Bij het karate word zowel een ruime diversiteit aan arm als aan beenbewegingen getraind. Karate is daarom ook behoorlijk geschikt als ondersteuning bij de motorische ontwikkeling van kinderen.        

Buiten de fysieke factoren train je met karate ook bewust of onbewust mentale factoren. 

Je straalt meer zelfvertrouwen uit, je geeft minder snel op, je ziet kansen, je gaat respectvol met een ander om, je kunt omgaan met  winst en verlies, enz.

Misschien wel het belangrijkste, onze leerlingen ervaren karate als leuk. Sportschool van Laar probeert de karatelessen zo leuk mogelijk aan te bieden. Betekent dit dat je achterover kan hangen en vanzelf ooit een zwarte band verdient? Nee! Hiervoor dien je echte inspanning te leveren en te zweten.  

Wat maakt het karate dan zo leuk? De meeste oefeningen die we trainen doe je in tweetallen of als groep zijnde. Je maakt elkaar beter en je motiveert elkaar.  

Het doel van de oefeningen is om fysiek en mentaal beter te worden, maar dit hoeft niet ten  kosten te gaan van het plezier. We voegen dingen toe aan de oefeningen, zoals; fantasie, samenwerking en competities waarbij er niet al te zwaar word gewogen aan winst of verlies. Daarbij stellen we tussentijdse doelen zoals ieder halfjaar een karate-examen of een wedstrijd waar we voor trainen. 

Wij hebben daarnaast een specifieke wedstrijdgroep waarmee wij voor karatewedstrijden trainen 

Wedstrijdgroep +12 jaar 

Wedstrijdgroep - 12 jaar